Książki kucharskie – inspiracja w fotografii kulinarnej

Książki kucharskie są znakomitą inspiracją w fotografii kulinarnej.

Nie pomijając tej oczywistej, że jak nie upieczemy czy nie ugotujemy to nie zrobimy zdjęcia kulinarnego, chciałabym wspomnieć o dwóch z nich. Pierwsza to inspiracja w nauce stylizacji a druga – propsy, czyli po naszemu rekwizyty.

Chciałam pokazać wam 3 książki, które są ciekawym źródłm inspiracji. Pierwsza z nich to książka Chetny Makan – The Cardamon Trail. Chetna Makan urodziła się w Indiach ale od kilkunastu lat mieszka w Wielkiej Brytanii. Jest półfinalistką brytyjskiej edycji The Great British Bake Off 2014. W jej książce znajdziecie pomysły na stylizację a rekwizyty wprost zachwycają.

Druga książka, to Katie Quinn Davies – What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu. Jeżeli lubicie styl vintage, to nie będziecie mogli oderwać wzroku od talerzy, miseczek, widelcy ale również sposobu edycji zdjęć i oczywiście stylizacji. Magiczne.

No i trzecia – nie mniej ciekawa – Indulgent Cakes – z serii The Australian Women’s Weekly. Znajdziecie w niej mnóstwo pomysłów na stylizację.

Mam nadzieję, że te pozycje Was zainspirują do dalszych poszukiwań. Z życzeniem unikalnych i wyjątkowych propsów …

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *